Restauracja „Far Niente” w Hotelu Aviator czynna jest codziennie zarówno dla gości hotelowych jak i przejezdnych.
W restauracji serwowane są dania inspirowane Fusion Cuisine, oraz tradycyjne specjały kuchni regionalnej. Karta dań obfituje w potrawy mięsne, rybne, wegetariańskie oraz dietetyczne, będące w stanie sprostać każdemu podniebieniu i upodobaniom kulinarnym. Oryginalnym smakiem kuszą desery.
Polecamy aromatyczną kawę w rozmaitych odsłonach, herbaty z różnych zakątków świata oraz znakomite trunki.
Jaka jest to kuchnia?
W menu naszej restauracji znajduje się wiele różnych dań. Kuchnia Fusion charakteryzuje się łączeniem różnych smaków, składników, którego efektem jest niepowtarzalne danie. Ważnym elementem jest wykończenie – czyli podanie – aby danie wyglądało wspaniale, aby smakowało już od samego patrzenia. W naszej karcie znajduje się wiele dań regionalnych, nasz bar serwuje piwa regionalne, które cieszą się dużym zainteresowaniem wśród gości.
Dla kogo jest to Restauracja?
W restauracji każdy znajdzie coś dla siebie. Pyszne danie z mięsem - soczyste steki, pierś z kaczki, oraz ryby. Restauracja poleca dania wegeteriańskie sałatki, zupy, desery. Zapraszamy rodziny z dziećmi – mamy dania dla najmłodszych i prawdziwych niejadków. W restauracji mamy mały kącik dla maluchów, gdzie mogą miło spędzić czas podczas oczekiwania na posiłek.
- Jakie dania cieszą się największą popularnością?
Wszystko zależy od sezonu. Aktualnie popularnością cieszy się pierś z kaczki podawana z pieczonym jabłkiem w sosie malinowym, placki ziemniaczane z boczniakami , pstrąg z pieca pieczony na warzywach z masełkiem ziołowym.
Restauracja zaprasza codziennie w godzinach:
poniedziałek - sobota : 14:00-22:00
niedziele i święta: 14:00 - 20:00